180 milliót hozott eddig a főváros konyhájára Bruce Willis

A Die Hard stábja ez idáig ennyit fizetett Budapest utcáinak, tereinek időszakos lefoglalásáért, lezárásáért. A legdrágább forgatási helyszín az Állatkerti körút és az Olof Palme sétány, ahol négyzetméterenként 2 ezer forintot kell fizetni naponta.

Legolcsóbban a Podmaniczky utcát és a Városligeti fasort számítja meg a főváros, négyzetméterenként 300 forintért – derül ki a Blikknek eljuttatott városháza-tarifatáblázatból. A napi forgatási számlák végösszege jelentősen eltér, attól függően, hogy Bruce Willis aznap épp hol és hány négyzetméternyi közterületen szállt szembe a filmbéli orosz alvilággal.

Bruce Willis forgatása sok fejfájást okoz a pesti autósoknak
Budapest, 2012. május 19. A Jack McClane-t alakító Jai Courtney (b), az apját John McClane szerepét alakító Bruce Willis amerikai színész (k) és Sebastian Koch német színész játszik egy jelenetben a Good Day to Die Hard című ötödik Die Hard-film forgatásán Budapest belvárosában. MTI Fotó: Kallos Bea

Az Andrássy úton elég volt egy 22 négyzetméteres szakaszt foglalniuk alig 40 ezer forintért, és az Erzsébet híd 100 négyzetmétere sem került többe 170 ezer forintnál. Viszont a Hősök terénél, a Szépművészeti Múzeum előtt már nagyobb területre volt szükségük: 7500 négyzetméterért csaknem 13 millió forintot fizettek be a főváros kasszájába.

Áprilistól június 5-ig több mint 64 millió forinttal gazdagodott így a főváros, míg az V. kerületi önkormányzat mindeddig 117 millió forintot profitált a forgatásból. A budapesti forgatást eredetileg augusztusig tervezték, ám mivel a film egyik díszlete leégett, valószínűleg elhúzódik a jelenetek felvétele.

Az újság információi szerint a filmből befolyt összeg az V. kerületi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat költségvetését gyarapítja, azt azonban nem határozták meg, hogy mire költik majd ezt a pénzt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.