18 év fegyházra ítélték a combinós gyilkost

Jogerősen 18 év fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2014-ben villamos elé lökött egy nőt Budapesten, az áldozat a helyszínen meghalt.

Az ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék tavaly októberi elsőfokú ítéletét, amelyben szándékos emberölés, rongálás és garázdaság miatt szabtak ki a férfira 18 év fegyházbüntetést, és kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ügyészség az elsőfokú döntés ellen súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. 

"Magamat ismerve, kizárt, hogy valakit szándékosan a villamos elé rúgjak. Vagy nem láttam, hogy jön a villamos, vagy fogalmam sincs, mi történt. Azt hittem, legfeljebb garázdaságot követek majd el a rúgással" - tavaly októberben még így reagált A. Áron az egyik tanúra, aki előtte arról beszélt, hogy a férfi szándékosan rúgta meg az idős asszonyt. 

Az elkövetéskor 41 éves férfi 2014. augusztus 1-jén rúgta hátba a 74 éves, csomagokat cipelő idős nőt a 4-es és 6-os villamos megállójában a Margit híd budai hídfőjénél, a nő a sínekre esett és elgázolta az érkező villamos. A férfi el akart menekülni a helyszínről, de a járókelők visszatartották.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.