18 ember rekedt a föld alatt Törökországban

18 bányász rekedt 300 méter mélyen a föld alatt, miután beomlott egy bánya Ermenekben.

Víz öntötte el azt a tárnát, ahol a bányászok dolgoztak. 20 embernek sikerült kimenekülnie egyedül vagy a mentőalakulatok segítségével, 18-an pedig még mindig háromszáz méter mélységben vannak - közölte Karaman tartomány kormányzója, Murat Koca.

Sahin Uyar, bányászati tisztviselő elmondta, eddig nem sikerült kapcsolatot teremteni a szerencsétlenül járt bányászokkal.

Taner Yildiz energiaügyi miniszter és Lutfi Elvan közlekedésügyi miniszter is a helyszínre siettek, ahol több mint 200 mentő fáradozik azon, hogy kiszivattyúzza a vizet - írja a Daily Mail.

Idén májusban, Somában, Törökország történelmének eddigi legsúlyosabb bányakatasztrófájában több mint háromszázan vesztették életüket. A szerencsétlenség politikai hullámokat is vetett, sokan a kormányzó Igazság és Fejlődés Párt (AKP) felelősségét firtatták, amiért nem foglalkozik azzal, hogy a cégekkel betartassa a biztonsági előírásokat.

A vizsgálat során kiderült ugyanis, hogy a föld alatti létesítményben vészkamra sem volt, ahová a járatokban terjengő mérgező gáz, a szén-monoxid elől azok a bányászok bemenekülhettek volna, akiken nem volt oxigénmaszk.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.