17 napig bolyongott a vadonban egy ausztrál nő

Apró halakat, rovarokat evett és patakvizet ivott egy ausztrál nő, aki 17 napi bolyongás után került elő a krokodiloktól hemzsegő őserdőből.

A 30 éves Shannon Fraser szeptember 21-én tűnt el a Queensland északi részén található Josephine-vízesésnél. A háromgyermekes családanya a beszámolók szerint zavartan viselkedett, de hogy pontosan hogyan veszett nyoma, nem tudni. Fraser eltűnését intenzív kutatás követte, a rendőrség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a nőt megölték vagy egy krokodil végzett vele.

Ám erről szó sem volt. A nő egy leggingben, pólóban és flip-flop papucsban indult el az őserdőbe, ahonnan nem talált vissza. Mint mondja, patakvizet ivott és kisebb halakkal és rovarokkal táplálkozott. Súlyosan megégett a tűző napon és nagyon sokat, mintegy 17 kilogrammot veszített súlyából. „Sok elfertőződött vágás és vakarózás okozta seb borítja a testét, de jól van” - idézi a The Telegraph Dylan Frasert, a nő testvérét, aki elmondta, Shannon minden éjjel álomba sírta magát, és noha kétségbe volt esve, tudta, hogy ki kell tartania a gyerekei miatt. 

Szerencsésnek érzi magát, hiszen az erdőben belefutott egy sisakos kazuárba is, e madarak pedig rendkívül agresszíven védelmezik a területüket: több turista is belehalt már az állat karmos lábának hasfalat felszakító rúgásaiba. Fraser egy közel kétméteres Johnson-krokodillal is szembetalálta magát, és ezt a találkozást is épségben megúszta.

A kiszáradt, rossz állapotban lévő Fraserre szerdán reggel egy farmer talált rá, és azonnal kórházba vitte. A rendőrség a nő megmenekülése ellenére tovább folytatja a vizsgálatot, hogy kiderítsék, hogy tűnhetett el nyom nélkül.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.