15, 28, 51, 52, 73

Budaörsi rendőrök és egyikőjük szülei vitték el a több mint kétmilliárd forint értékű lottó főnyereményt. Egyikük sem mondott fel azután, hogy homlokon csókolta Fortuna. Most is ugyanúgy járőröznek, mint azelőtt. Csak most már van pénzük.

A világ legpechesebb polgárőre címre pályázhat az a férfi, aki egy héttel az öt nyertes szám (15, 28, 51, 52, 73) kihúzása előtt szállt ki a tízfős lottókompániából. A nyertesek most fájdalomdíjat ajánlottak fel neki, írja a Bors bulvárlap. A szerencse bajnokai megkapták számlájukra az irdatlan mennyiségű pénzt (2 milliárd, 189 millió forint).

- Egyikük sem mondott fel, és áthelyezésüket sem kérték - közölte Beluzsárné Belicza Andrea Pest megyei rendőrszóvivő. A nagy nyeremény október 10-én talált gazdára, ekkor húzták ki a rendőrök számait. A Szerencsejáték Zrt. belső szabályzata alapján a nyereményt a sorsolást követő harmadik hét második munkanapján utalták, azaz a tegnap, kedden.

E héten már másodjára mehettek a budaörsi zsaruk a bankba, hiszen a fizetésüket is megkapták hétfőn. Igaz, az csak százezer forint körüli összeg.

Arról is szó volt, írja az újság, hogy az országos rendőrfőkapitánynak is adnak 39 ezer forintot, ami éppen megegyezik a főkapitányi jutalmazási keret alsó határával.

A jelképes összeggel nem az altábornagyot akarják cikizni, hanem a kisrendőrök helyzetére kívánják felhívni a figyelmet: a ki nem fizetett túlórára, az alacsony fizetésekre.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.