15 milliónyi segélycsomagot osztanak ki Ukrajnában

Közel ezer segélycsomagot osztott ki Ukrajna három városában az Ökumenikus Segélyszervezet, háromszor ennyi nélkülözőt támogatva - közölte az MTI-vel szombaton a jótékonysági szervezet.

Az elmúlt két hétben Kijevben, Dnyipropetrovszkban és Beregszászon adtak át segélycsomagokat a harcok következtében elmenekült családoknak, Kárpátalján pedig az elhúzódó válság miatt nehéz helyzetbe került idős embereknek, illetve olyan családoknak, ahol a családfenntartó katonaként szolgál, szolgált. Az akciót 15 millió forinttal támogatta a külgazdasági és külügyi tárca, valamint Magyarország kijevi nagykövetsége.

A segélyszervezet azt közölte, 996 darab, egyenként 40 kilogrammos élelmiszer és higiéniás egységcsomagok majdnem felét beregszászi lakosok kapták. A segélyáru olajat, száraztésztát, lisztet, cukrot, hajdinát, rizst, sűrített tejet, búzadarát, margarint, teát, ételízesítőt, sárgaborsót, húskonzerveket, halkonzervet, babkonzervet, kekszet, levesport, illetve mosóport, szappant, sampont, mosogatószert, fertőtlenítőt, tusfürdő és fogkrémet tartalmazott.

Az akció az Ökumenikus Segélyszervezet által Ukrajnában működtetett, eddig 200 millió forintnyi adományt kiosztó program része.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.