14 éves álrendőr orruknál fogva vezette az igaziakat

Fél napig rendőrt játszott egy 14 éves fiú Chicagoban. Egyeneruhában besétált egy őrsre, ahol rögvest be is osztották járőrözni egy valódi közeg mellé. Csak délután tűnt fel, hogy nincs jelvénye.

Rendőregyenruhát kerített magának valahonnan egy 14 éves chicagoi gyerek, majd besétált egy kapitányságra és jelentkezett szolgálatra. Be is osztották rögvest egy - igazi - járőr mellé. Öt órán át feszíthetett boldogan a rendőrruhában és -autóban, mígnem letelt az utcai szolgálat és visszatért társával a kapitányságra elvégezni a papírmunkát. Ekkor tűnt csak fel egy rendőrnek, hogy az ifjú kollégának nincs jelvénye.

A szombati turpisságból botrány kerekedett, a rendőrség belső vizsgálatot kezdett a biztonság példátlan megingása okán. A fiú hétfőn már bíróság előtt állt, ahol ártatlannak vallotta magát.

Mint kiderült, már korábban is előszeretettel öltözött be és adta ki magát rendőrnek. 2007 decemberében is chicagói rendőregyenruhában volt, amikor leintett egy járőrkocsit, hogy vinnék már be a rendőrségre, mert különben lekési szolgálatának kezdetét.

Bevitték, de csak mert őrizetbe vették, akkor még "átláttak" korán. Most viszont azzal védekezett a rendőrség, hogy a gyerek idősebbnek néz ki 14-nél, a járőrautót nem vezette, nem volt fegyvere, nem lépett kapcsolatba rendőrködése alatt emberekkel és ebből következőn nem is büntettet meg senkit.

A fiú nagyon szeretne rendőr lenni, de nem kizárt, hogy éppen idő előtti próbálkozásai miatt nem lesz az soha.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.