142 diák került kórházba Battonyán az idegméreg miatt

Erős rovarirtószerrel permetezett kukoricatáblába küldték címerezni a táborozó gyerekeket.

A székelyudvarhelyi diákok Battonyán dolgoztak egy korábban idegméreggel, szerves foszforsav-észterrel kezelt kukoricásban - írja a Délmagyar.

Csak este derült ki, hogy a növényekre vegyszert szórtak. Ekkor hívták ki a tábor szervezői az ügyeletes orvosnőt. Ő elrendelte, hogy vegyék le a ruháikat, amiben dolgoztak, és alaposan fürödjenek meg. Kóros eltérést nem talált, de tanácsot kért a további teendőkről. Felvették a kapcsolatot az országos toxikológiai ügyeletessel. Ő döntött úgy, hogy indokolt a 142 diák kórházi megfigyelése. 

– Sem panasza, sem tünete nem jelentkezett egyik diáknak sem – nyugtatott meg mindenkit Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója. – A tábort szervező cég vegyésze azonban szeretett volna biztos lenni abban, hogy nem történt egészségkárosodás, ezért kihívták a mezőkovácsházi központi orvosi ügyeletet a battonyai kollégiumba, ahol a diákokat elszállásolták.

A gyerekeket Orosházára, Gyulára és Békéscsabára, valamint  Hódmezővásárhelyre, Makóra, Szentesre és Szegedre szállították. 

A táborozók székelyudvarhelyi középiskolások, akik tíz éve járnak rendszeresen Battonyára a címerező táborba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.