13 év a kalocsai gyilkosnak

Jogerősen 13 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kalocsai férfit, aki röviddel a szabadulása után egy késsel életveszélyesen megsebesítette korábbi élettársát.

A már többször büntetett, 37 esztendős vádlott 2008. március 5-én szabadult a börtönből. A büntetés-végrehajtási intézetnél a férfit korábbi élettársa és két közös gyerekük várta. Az asszony közölte a vádlottal, hogy nem akar vele élni, mert új társa van. A férfi nem akart ebbe belenyugodni, ezért a szabadulását követő napokban a nő foktői házában maradt, minden lépését szemmel tartotta, és megakadályozta őt abban, hogy találkozzon új élettársával.

A vádlott és a sértett 2008. március 13-án találkozott a nő új barátjával. Az asszony elmondta korábbi élettársának, hogy a másik férfit szereti és vele akar élni. A vádlott ekkor felkapott egy vasrudat, amellyel fenyegetően a másik férfi felé indult, mire az telefonon értesítette a rendőröket, akik néhány perc múlva megjelentek a háznál és a vádlottat távozásra szólították fel.

Rövid idő múlva a vádlott visszatért a házhoz egy rokona és két ismerőse társaságában, hogy hátrahagyott személyes tárgyait elvigye magával. A konyhába lépve azonnal a nőre támadt, a földre lökte őt és kiskorú gyermekeik előtt ütlegelni kezdte, majd felkapott egy kést. Először egyik rokona még meg tudta akadályozni, hogy megszúrja az asszonyt, aki a szobába menekült és gyermekeit védelmezve az ágyra vetette magát. Röviddel később azonban a vádlott lerántotta a sértettet az ágyról és a földön fekvő asszonyt háromszor is megszúrta.

A házban maradtak megpróbálták a férfit megfékezni, ám ez csak úgy sikerült, hogy a nő új élettársa egy fahasábbal fejbe vágta a vádlottat. Az asszony sérülései közül az egyik, vesét és májat is érő szúrás életveszélyes volt, a szakértői vélemény szerint a sértett szakszerű orvosi ellátás hiányában egy-két órán belül meghalt volna.

A táblabíróság a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében és kiskorú veszélyeztetésének két rendbeli bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért jogerősen 13 év börtönre ítélte, úgy, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. A Hegedűs István vezette büntetőtanács döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság 11 év szabadságvesztést kiszabó ítéletét, mert túlzottan enyhének találta azt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.