12 nap után szabadult ki a barlangban rekedt férfi

Az 52 éves Johann Westhauser június 8-án rekedt Németország legmélyebb barlangjában. Két, hozzá hasonlóan tapasztalt barlangásszal igyekezett felderíteni a Berchtesgarden mellett fekvő Riesending barlangrendszert, amelynek felfedezésében és feltérképezésében ő is részt vett pár évvel ezelőtt.

A férfi egy sziklaomlás során a felsőtestén és a fején szenvedett komolyabb sérüléseket,  és nem tudott kimászni a mélységből. Egyik társa vele maradt, a másik pedig segítségért ment és 12 órás mászással sikerült kijutnia. Ő értesítette a hatóságokat, akik azonnal a férfi segítségére siettek. Csakhogy a mentés korántsem volt egyszerű, mivel a járatok nagyon szűkek és van olyan függőleges folyosó, amely 300 méter mély, ez pedig megnehezítette a csapat dolgát.

12 nap kitartó munka után azonban ma sikerült a felszínre hozni a sérült barlangászt, akit azonnal kórházba szállítottak - írja a BBC.

Westhauser állapotát folyamatosan ellenőrizte két orvos,  egyikük tegnap a BBC-nek azt nyilatkozta, a férfi stabil, és viszonylag jól van, de valószínűleg agysérülése van, ezért stabilan kell tartania a nyakát és nem mozgathatja a fejét sem.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.