11 hónapos csecsemőt erőszakolt meg a metálénekes

A Lostprophets énekese elismerte, hogy többszörösen is szexuális erőszakot követett el gyerekek ellen. A walesi metálegyüttes frontemberének ügyében a bíróság december 18-án hoz ítéletet.

A walesi Lostprophets korábbi frontembere, Ian Watkins sokáig tagadott, de a tegnapi tárgyaláson megtört és vallott, egy csecsemőt is megpróbált megerőszakolni - írja a Daily MailA 36 éves zenész elismerte, többször is szexuális erőszakot követette el gyerekeken, a legfiatalabb áldozata pedig egy tizenegy hónapos csecsemő, akit nemcsak ő, hanem édesanyja is bántalmazott.

A cardiffi tárgyaláson 13 rendbeli szexuális bűncselekményben vallotta magát bűnösnek, ugyanakkor azt állítja, nem emlékszik a történtekre, mert kristálymet hatása alatt állt. 

 

Videók, fényképek bizonyítják bűnösségét

Tagadni eddig sem nagyon volt értelme, hiszen már jó ideje a rendőrség birtokában vannak olyan saját készítésű videofelvételek, ahol a vádlott erőszakot követ el áldozatain. A férfi az internetre is feltöltött számos olyan képet, melyen egyértelműen látszik, hogy éppen gyermekeket bántalmaz. A fotókat több mint 43 ezer alkalommal tekintették meg. 

Bűnösségét rajongóival váltott sms-ei is alátámasztják. A vádlottak padján ugyanis nemcsak ő ül, hanem a tizenegy hónapos csecsemő anyja is, egy másik nővel együtt. A bíróság őket azzal vádolja, hogy az énekes felszólítására ők is bántalmazták gyermekeiket, valamint kiszolgáltatták őket Watkinsnek. A kisbaba anyjával például arról beszéltek, hogy ideje átlépni azt a bizonyos határt, és hogy az énekes egy mocskos gyerekpornóval teli nyarat szeretne, úgyhogy ideje egy szinttel feljebb lépni. Arról is értekeztek, hogy meg kellene próbálni drogot adni a gyereknek. A másik nő beismerte, hogy kiskorú lányával mind a ketten fajtalankodtak egy cardiffi hotelszobában.

Miért nem lépett hamarabb a rendőrség?

A férfit már 2010 óta többen pedofíliával vádolták, több rajongó jelezte, hogy miután közelebbi kapcsolatba kerültek, különös dolgokat találtak az egykori frontember számítógépén. Többen állítják, miután gyermekpornográfiával kapcsolatos tartalmakra bukkantak a gépen, szóltak a rendőrségnek, de senki sem tett semmit. 

December 18-án hirdetnek ítéletet

Az ügyész megrögzött és eltökélt pedofilnak nevezte a férfit, a nyomozás vezetője azt mondta, még soha nem volt dolga ennyire sokkoló és szívet tépő esettel a pályafutása során. A többszörös pedofília ügyében a bíróság december 18-án hoz ítéletet.

Csúcsról a mélybe

A Lostprophets a '90-es évek végén alakult egy dél-walesi kisvárosban, Pontypriddben. A Thefakesoundofprogress című lemezük hozta meg számukra az áttörést, világszerte ismertek lettek, több díjat is bezsebeltek, és a 2002-es Start Something című korongot is imádta a szakma és a közönség. Akkoriban a frontember fennhangon hirdette, mennyire büszkék arra, hogy habár metált játszanak, messzire elkerülik a drogot és az alkoholt. 2006-ban jött a következő lemez, a Liberation Transmission, melyből világszerte 625000 példányt adtak el. Ekkoriban már egyre többet írtak arról, hogy az énekesnek drog- és alkohol-problémái vannak. A banda sikere azonban töretlen volt. Nálunk is többször felléptek, 2011-ben például a hazai rajongók a Sziget fesztiválon láthatták őket. 2012-ben megjelent utolsó, Weapons című korongjuk. Miután a frontembert tavaly decemberben letartóztatták, a banda tagjai nem nagyon nyilatkoztak, most októberben azonban Facebook-oldalukon tudatták a rajongókkal, nem tudnak többé Lostprophets néven zenélni, a zenekar feloszlik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.