11 év börtönt kapott élettársa megfojtásáért

Jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 46 éves férfit, aki 2011-ben Kerekegyházán megölte élettársát - tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Sárközy Szabolcs a kedden kihirdetett ítéletről elmondta: a bíróság döntését az ügyész, a vádlott és védője is elfogadta, ezért az ítélet jogerőre emelkedett. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolta a férfit, aki megfojtotta élettársát, majd megpróbálta feldarabolni.

A vádirat szerint, a vádlott és a sértett 2002-ben ismerkedtek meg és létesítettek élettársi kapcsolatot, 2011-re kapcsolatuk azonban már tönkrement. A rendszeres orvosi kezelésre és gyógyszerek szedésére szoruló sértett egyre többet ivott, a közeli kocsmában idegen férfiak társaságában szórakozott, gyakran az éjszakát is lakásától távol töltötte.

2011. szeptember 11-én délelőtt a sértett enyhén ittas állapotban érkezett haza, miután az éjszakát egy férfi ismerősénél töltötte. Vita robbant ki, majd a vádlott az előtérben megivott egy pohár bort és eldöntötte, hogy most viszi véghez korábbi tervét és megfojtja a sértettet. A szobaajtón belépve hátulról két kézzel megragadta a nő nyakát és addig szorította nagy erővel, amíg a nő a földre nem hanyatlott.

Miután a sértett életjeleket nem mutatott, a szobában hagyta, majd a délután folyamán a holttest feldarabolásába kezdett, de nem boldogult vele, ezért azt abbahagyta. A vádlott másnap reggel telefonon felhívta a rendőrséget és bejelentette az emberölést.

Fodor Endre törvényszéki tanácsvezető bíró előtt a vádlott elismerte, hogy a "megaláztatások hatására" megölte élettársát. Elmondása szerint a gyilkosság indítéka az volt, kollégái elmondták neki, hogy élettársa "fűvel-fával megcsalja, és a fél falu rajta röhög".

A férfi azonban tagadta, hogy előre kitervelten követte el a gyilkosságot. A bíróság emberölésben mondta ki bűnösnek a férfit, az előre kiterveltséget elvetette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.