114 gyereket molesztált egy férfi Svédországban

Hétfőn kezdődik a pere a svédországi Boråsban annak a 45 éves pedofil férfinak, aki az egész országban szedte áldozatait.

Svédország a történetének legnagyobb pedofil perére készül. A vádlott száznál is több lányt vett rá, hogy szexuális aktust végezzenek előtte, amit ő aztán videóra vett.

A vádlott, akit nem neveztek meg a svéd sajtóban főleg 12 és 14 év közötti lányokat vett rá, hogy vetkőzzenek le és nemi aktusra kényszerítette őket egy kamera előtt.

A feltételezett áldozatok a Stockholmhoz közeli Nackatól a déli országrészben lévő egész Malmön át a legnagyobb északi városig, Umeåig szedte áldozatait.

A férfi több hamis online profilt is létrehozott, hogy ezeken keresztül chateljen a lányokkal és lépre csalja őket. A feltételezések szerint az áldozatok némelyikének hosszan tartó kapcsolata volt vele, míg mások hamar abba hagyták az online beszélgetéseket, vagy letiltották őt a csevegésekről.

A per kezdete sokat késett, mert a nyomozóknak hónapokba került, hogy valamennyi bizonyítékot összegyűjtsenek a szerverekről, mobiltelefonokról és laptopokról.

Az ügyészek olyan fájlokat is fel fognak használni a perben, amiket a gyanúsított egy korábbi alkalmazottjának a számítógépéről szereztek. "Olyan felvételeket tartalmaznak ezek a fájlok, amiken az áldozatok a kamera előtt maszturbálnak. Ennek egy részét kénytelenek leszünk levetíteni a tárgyalóteremben is" - jelentette ki Hedvig Lundblad ügyész az első tárgyaláson felvonultatott bizonyítékokról szólva.

A tárgyalások többsége zárt ajtók mögött zajlik majd tekintettel a nagyon érzékeny természetű vádakra és a kiskorúakat is ábrázoló, bizonyítékként bemutatandó felvételekre.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.