112 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

Pénteken egy New York-i idősek otthonában érte a halál Salustiano "Shorty" Sanchezt, a spanyol származású bányászt, aki mindössze néhány hónapig büszkélkedhetett a világ legidősebb férfija címmel.

Sanchez szerint sokáig élni nem nagy kihívás, a hosszú élet titka egyszerű: napi egy banán és egy fájdalomcsillapító.  Salustiano "Shorty" Sanchez 1901-ben a spanyolországi El Tejado de Bejarban született, később Kubába sodorta az élet, ahol egy cukornád ültetvényen dolgozott. 1920-ban az Egyesült Államokba költözött, ahol Kentucky államban egy bányában dolgozott.

1934-ben vette feleségül nejét, Pearlt, akitől két gyermeke született. Száztizenkét éves korában hét unokája, 15 dédunokája és 5 ükunokája volt - írja a Reuters.

Idén júliusban lett övé a világ legidősebb férfijának címe, miután az addigi korrekorder, a 116 éves, a japán Kimura Dzsirumon elhunyt.

Száztizenkét évével eddig ő számított a világ legidősebb férfijának, e címmel mostantól a 111 éves, olasz Arturo Licata büszkélkedhet. A világ legidősebb embere jelenleg egy Japánban élő nő, Miszao Okava, 115 éves.

A bizonyítottan legtovább élt ember egyébként egy francia asszony, Jeanne Louise Calment, aki 122 éves és 164 napos korában halt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.