110 embert kellett kimenteni egy felvonóról a francia Alpokban

Száztíz ember rekedt egy elromlott felvonón csütörtök délután a francia Alpokban, nem messze a Mont Blanc-tól. Közülük 45-en kénytelenek voltak 3800 méter tengerszint feletti magasságban, a kabinokban éjszakázni, mivel a mentési folyamatok a rossz látási viszonyok miatt elhúzódtak. Hatvanöt embert helikopterekkel mentettek ki.

A felvonó azért állt le, mert a kábelek összekuszálódtak a nagy szélben - írja a BBC. Péntek reggel a technikusok megpróbálják meglazítani a kábeleket, amely a kabinokat tartja, anélkül, hogy azok leszakadnának. A helyi hatóságok remélik, hogy péntek délelőtt sikerül mindenkit lehozni a felvonóról.

A mentésben francia, olasz és svájci csapatok is részt vettek. A fent ragadt turistáknak takarót, energiaszeletet és vizet osztottak. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter elmondta, hogy sok mentős a kabinokban töltötte az estét, azokkal, akik fent ragadtak.

A felvonó 3842 méteres Aiguille du Midi francia csúcsot köti össze az 3466 méteres olasz Helbronner csúccsal, a Mont Blanc közvetlen szomszédságában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.