Tíz év börtön vár a csecsemőtolvajra

Egy dél-afrikai bíróság tíz év börtönre ítélt hétfőn egy nőt, akiről csak tavaly februárban derült ki, hogy 19 éve ellopott a kórházból, alvó édesanyja mellől egy csecsemőt, akit aztán saját gyermekeként nevelt fel.

A most 52 éves nő, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra,  a fokvárosi Groote Schuur Kórház szülészetéről vitte el a babát 1997-ben, majd a sajátjaként nevelte fel a vér szerinti családja által Zephany Nurse névre keresztelt gyereket. Úgy tűnt, az egészet meg is ússza, ám tavaly februárban a lány vér szerinti húga is abba a középiskolába kezdett járni, mint ő. 

Diáktársaik kezdettől fogva ugratta őket, hogy  mennyire hasonlítanak egymásra. A két lány jóban lett, aztán egy nap, amikor az egyik gyorsétteremben ettek, meglátták őket vér szerinti szüleik. A házaspár először kiderítette a születése idejét és helyét, majd a rendőrséghez fordultak és DNS-vizsgálatot kértek, amely igazolta, hogy megtalálták elveszettnek hitt lányukat. 

Az ügyészség 15 év börtönt kért a lány elrablójának, miután bizonyítékot találtak rá, hogy már 1997 előtt is többször járt a szülészeten a nő. Végül John Hlophe bíró a büntetlen előéletre hivatkozva 10 évre ítélte. 

A lány vér szerinti apja az AFP-nek azt mondta, elégedett a verdikttel, most arra koncentrál majd, hogy minél jobb kapcsolatot alakítson ki újra megtalált lányával.  Helyi sajtóértesülések szerint a lány vér szerinti családjához költözött, miután kiderült az igazság, azonban a Guardian azt írja, nem sikerült beilleszkednie és inkább visszatért abba a házba, ahol felnőtt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.