Legalább száz halott a Srí Lanka-i földcsuszamlásban

Eddig tíz holttestet találtak meg, de valószínűleg legalább százan életüket vesztették Srí Lanka középső részén, miután egy, a heves esőzések okozta földcsuszamlás több mint 140 lakóházat maga alá temetett.

„A terméskő alá szorultam, onnan húztak ki... az édesanyám és a nagynéném meghaltak” - idézi a BBC a szerdai katasztrófa egyik túlélőjét.

A földcsuszamlás főleg teaföldeken dolgozó munkások és családjaik otthonát sodorta el a fővárostól, Colombótól mintegy 200 kilométerre keletre fekvő Badulla körzetben. Bár korábban a lakóknak azt tanácsolták, hogy hagyják el otthonaikat, sokan nem tettek eleget a felszólításnak. 

Mahinda Amaraweera katasztrófavédelmi miniszter a Reuters riprterének azt nyilatkozta, a földcsuszamlásban legalább százan életüket veszthették. A Srí Lanka-i hadsereg mintegy 500 tagja vett részt a mentési munkálatokban, ám a heves esőzés miatt, valamint egy újabb földcsuszamlástól tartva éjszakára felfüggesztették a túlélők és a holttestek utáni keresést.

Idén nem ez az első komolyabb földcsuszamlás Srí Lankán. Júniusban, a monszun után huszonketten vesztették életüket, és több ezren vesztették el otthonukat a súlyos esőzések után indult sárlavinákban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.