Németh Szilárd ismét a rezsiharc élén

A Vida Ildikóval kapcsolatos nemzetbiztonsági feladatai csökkenésével Németh Szilárd ismét felemelte és viszi tovább a rezsiharc zászlaját.

A Fidesz elkötelezett a magyar családok terheinek csökkentésében - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt rezsibiztosa. Az eddigi rezsicsökkentésnek köszönhetően több mint 300 milliárd forint maradt a családok zsebében. Az elért eredményeket már az Eurostat is elismeri. Bebizonyosodott, hogy a 2013. január elseje óta tartó rezsicsökkentés eredményes volt, hiszen Európa legmagasabb energiaárai helyett ma a magyar családok fizetik az egyik legalacsonyabb energiaárat egész Európában.

A Fidesz, ahogy ígérte, végre is hajtotta a rezsicsökkentést. A kormány célja továbbra is az, hogy az energiaellátás Magyarországon legyen a legolcsóbb Európában. A magyar emberek idén háromszor is megerősítették, hogy védjük meg és folytassuk azt az energiapolitikát, amely a családok terheinek csökkentését garantálja. Azon dolgozunk, hogy a magyar családok terhei tovább csökkenjenek. Ezért folytatjuk a rezsicsökkentést és kiállunk az állami közműszolgáltatás mellett - zárja sorait a képviselő.

A közlés kapcsán megjegyzendő: az Eurostat, vagyis az unió statisztikai hivatala nem elismeri, hanem nyilvántartja az árakat. Ráadásul, mint arról októberben beszámoltunk, az Eurostat szerint 2013 II. félévi helyezésünk még szinte megegyezett a 2007-essel.

Hogy pontosan mi késztette a rezsibiztost eme, konkrétumokat, újdonságokat nélkülöző nyilatkozat megtételére, még rejtély. Talán az, hogy a Vida Ildikó-ügy lecsengésével a nemzetbiztonsági bizottságban ellátott feladatai mellett ismét juthat ideje a rezsiharc fokozására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.