"Idegen megszállók" és "gyarmat": rárontott az RTL-re a gazdasági minisztérium

Megalapozatlan, a valóságtól elrugaszkodott kijelentéseket tett az RTL Csoport - közölte pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca szerint a vállalt célja a magyar kormány lejáratása és a befektetők elriasztása.
A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint (amelynek legszebb szófordulatait igyekszünk eredetiben visszaadni) az NGM megdöbbenéssel tapasztalta, hogy meg merészeli kérdőjelezni "a magyar kormány jóhiszeműségét" egy olyan, nemzetközi(!) vállalat, amely éveken keresztül "fiktív" veszteségek miatt – szemben a tisztességes többiekkel" – nem járul hozzá profitjával arányosan az ország működéséhez.

Az NGM súlyosbító körülményként értékeli, hogy az ország "nem heverte ki azt a gazdasági hátrányt, amit idegen megszállók által évtizedekre rákényszerített diktatúra okozott" – felmerül a kérdés persze, ez mennyiben lenne a médiavállalat történelmi felelőssége. A tárca szerint kígyót melengettünk a keblünkön: szabaddá tettük a médiapiacunkat, a társaság pedig "kifosztható gyarmatként tekint" az országra.

A minisztérium konklúziója szerint az RTL Csoportnak "nincs erkölcsi alapja" a magyar kormányt támadni, sőt, egyenesen Magyarországnak ártani, ráadásul politikai okokra hivatkozva, miközben a kormány világosan látja, hogy "önző profitérdek" vezérli csak őket.

"A törvénynek köszönhetően bezárul minden kiskapu az adóelkerülők előtt" – szögezi le a közlemény, feltehetően nem arra a kiskapura gondolva, amelyet a TV2 számára nyitott meg a jogalkotó, és amely miatt módosítani kellett a módosított jogszabályt is, nehogy a rivális csatorna is részesülhessen a kedvezményből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.