Százezer doboz cigarettát találtak egy téglási tanyán

Mintegy 60 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök Téglás közelében vasárnap. Egy teherautóban, majd egy tanyán összesen 116 ezer doboz cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség munkatársai - közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

A hajdúhadházi rendőrkapitányság munkatársai ellenőriztek egy magyar állampolgár által vezetett tehergépkocsit a Hajdú-Bihar megyei Téglás térségében. A teherautó rakterében több mint 22 ezer doboz ukrán eredetű cigarettát találtak a rendőrök, akik értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. A férfi meghallgatása után egy téglási tanyán folytatták az ellenőrzést - ismertette Kupecz József pénzügyőr őrnagy.

A magas kerítéssel körbezárt tanyán a pénzügyőrök 94 ezer doboz ukrán eredetű cigarettát és több mint 2000 liter üzemanyagot találtak. A tanya hátsó udvarán több csempészetre használt, átalakított személygépkocsi is parkolt - tette hozzá.

A NAV pénzügyőrei a járműveket, valamint a mintegy 60 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás bűntette miatt feljelentés tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.