Focipályán zajlott a világ legnevetségesebb rendőrségi üldözése

Az Ecuador-Chile vb-selejtezőre biztosan emlékezni fognak a nézők, és nem is csak a hazaiak meglepetésgyőzelme miatt.
3-0-ás győzelmet aratott Ecuador válogatottja a Copa Amreica-győztes Chile ellen a quitói Atahualpa stadionban magyar idő szerint péntek hajnalban. A diadalból oroszlánrészt vállalt a Manchester United csatára, Antonio Valencia, aki már 20 perc után betalált.

Az este azonban a másik Valecia, Enner miatt lesz örökre emlékezetes. Az Everton játékosát ugyanis rendőrök várták a pálya szélén, hogy magukkal vigyék. Valencia külön élő feleségének nem nagyon fizet tartásdíjat lányuk után, mostanra mintegy 13 ezer fontnyi (4,4 millió forint) tartozást halmozott fel.

Enner Valencia "sérülten" a hordágyon
Guillermo Granja / Reuters

A meccs kezdetén még megúszta az őrizetbe vételt, de minden bizonnyal rájött, hogy a vége csúnya lesz. A 82. percben aztán "megsérült", elterült a földön, és cserét kért. Be is mentek érte az egészségügyiek, feltették a hordágyra, és elindultak a kisautóval.

Ekkor kapcsoltak a rendőrök, mi történik, és feltehetően minden idők egyik legkomikusabb üldözéses jelenetét adták elő a stadion közönségének legnagyobb örömére. Elöl ment a kisautó, utána loholtak a rendőrök, akik végül csak a mentőben érték utol Valenciát.

Sokra ezzel sem mentek, a férfi ügyvédje sikerrel járta ki, hogy visszavonják az elfogatóparancsot. Természetesen a tartásdíjfizetést nem ússza meg Valencia, de pályára léphet kedden Bolívia ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.