Búcsú Kertész Imrétől virrasztással és felolvasással

Felolvasással egybekötött virrasztással búcsúznak a hajnalban elhunyt Kertész Imrétől a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
A PIM délutáni közleményében jelezte: várják mindazokat, akik vállalják, hogy ötperces szövegrészletek felolvasásával tisztelegnének a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas író előtt; több neves író-költő is jelentkezett. Az összejövetel este nyolckor kezdődött, és a menetrend szerint éjfélig tart.

A hír sokakat elért, a palota dísztermében hetven-nyolcvan gyászoló gyűlt össze a kezdésre. A jelentkezőket Szegő János, a Magvető szerkesztője szólította mikrofonhoz, elsőként Esterházy Pétert, aki a Sorstalanságból idézett, mint jelezte: az első és az utolsó mondatot, amit Kertésztől olvasott.

Fotó: Teknős Miklós

Takács Zsuzsa író-költő és György Péter esztéta a Kaddis a meg nem született gyermekért című kötetéből citált, Bartis Attila író a Gályanapló című műből, Závada Pál író-költő a Jegyzőkönyv című gyűjteményből, Lángh Júlia író a Valaki más című könyvből, Nyáry Krisztán író-kiadó A nézőből, Dávid Anna szerkesztő ugyancsak a Sorstalanságból, Grecsó Krisztián író-költő a Detektívregényből, Morcsányi Géza dramaturg-műfordító és Turi Tímea költő Az angol lobogóból, Kemény István költő a Valaki másból idézett részletet.     

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.