Ben Stiller legyőzte a rákot

A színész-rendező most jelentette be, hogy 2014-ben prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Az amerikai sztár reméli, a küzdelme erőt ad majd másoknak.


Nem tudtam mi fog történni, nagyon féltem – nyilatkozta a most ötvenéves Ben Stiller. A színész Howard Stern rádióműsorában beszélt először arról, hogy két évvel ezelőtt prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Nem voltak panaszai, családjában sem fordult elő ez a betegség, de belgyógyásza javaslatára csináltatott egy úgynevezett PSA-tesztet. Ennek nem lett jó eredménye, így urológushoz küldték, majd egy MRI-vizsgálat és egy biopszia után közölték vele, hogy prosztatarákja van, ráadásul annak is egy agresszív változata támadta meg a szervezetét.

Ben Stiller a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet
Ben Stiller a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet
Dylan Martinez / Reuters

Több szakemberrel konzultált, köztük Robert De Niro orvosával is, hiszen a színésztárs ugyancsak átesett a betegségen. Az operációra két hónapot kellett várnia, de a műtét sikeres volt, azóta pedig tünetmentes. Félévente kell kontrollra járnia, ilyenkor végzik el nála az újabb PSA-teszteket. A színész szerint a betegség korai felismerése mentette meg az életét.

A prosztatarák a férfiak második leggyakoribb daganatos megbetegedése, a halálozási okok listáján pedig a tüdőrák után a második helyen áll. Az Emmy-díjas színész azért vállalkozott arra, hogy a prosztatarákjáról beszéljen, mert úgy érzi, ezzel erőt adhat másoknak. Stiller azt javasolja minden férfinak, hogy rendszeresen járjanak el szűrővizsgálatokra, hiszen az időben észrevett daganat nagyobb eséllyel gyógyítható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.