Washington magyar fejlesztésű buszokat vett

A tendergyőztes BRT autóbuszokat 2014 első felében kezdik gyártani a NABI annistoni gyárában, így a megrendelés nem érinti a kaposvári üzemet.

A New Flyer a közelmúltban felvásárolt North American Bus Industries, ismertebb nevén NABI által a Bus Rapid Transit (gyors vonaljárati autóbusz-közlekedési rendszer) követelményeire kifejlesztett típussal nyerte meg a tendert - áll a vezess.hu információjában. A szerződés értelmében a NABI 85 darab dízel-elektromos hibrid hajtású, 13 és fél méter hosszú szóló autóbuszt szállíthat Washingtonnak. A kihajtható rámpával és kerékpártartóval szerelt alacsonypadlós új autóbuszokban 42-44 ülőhely, valamint 21-22 állóhely áll az utasok rendelkezésére.

A közlekedési cég és a buszgyártó által kötött szerződés további járművek vásárlására is opciós lehetőséget biztosít. Eszerint a WMATA kedvezményes áron vásárolhat a következő öt évben 498 darab 13 és fél méteres, hibrid és gázüzemű autóbuszt, valamint 71 darab 18,3 méter hosszú dízel-, illetve CNG-üzemű járművet a NABI-tól.

A cégcsoport autóbuszai nem ismeretlenek Washingtonban, a New Flyer és a NABI 1995 óta összesen 1046 buszt szállított a WMATA-nak. A NABI BRT-rendszerű, magyar fejlesztésű autóbuszai 2005-ös bemutatásuk óta vezető gyártmányoknak számítanak az amerikai piacon. A most rendelt 85 darab BRT autóbuszt 2014 első felében kezdik el gyártani, és várhatóan jövő év júniusában adják át azokat. A megrendelés nem érinti a kaposvári üzemet, mindegyik autóbusz a NABI annistoni gyárában készül majd.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.