Volkswagené a Porsche

A Volkswagen-Porsche fúzió részeként a Porsche és Piech család eladta nagy- és kiskereskedelmi értékesítésért felelős Porsche Holding Salzburgot a wolfsburgi konszernnek.

A vállalat, amelyért 3,3 milliárd eurót fizetet a Volkswagen, Európa egyik legsikeresebb autókereskedője, különösen Ausztriában, Nyugat-, Kelet- és Dél-Európában, de Kínában is jelen vannak - írja az a5.hu.

A Volkswagen megvette a Porsche Holdingot
New Volkswagen models Golf Cabriolet and Passat are stored at the 'CarTowers' in the theme park 'Autostadt' next to the Volkswagen plant in Wolfsburg March 9, 2011. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY - Tags: TRANSPORT BUSINESS)

A nagy- és kiskereskedelmi tevékenység mellett a Holding része az autóhitelezésre szakosodott Porsche Bank, valamint az ingatlanpiaci, informatikai és biztosítási üzletágak is.

A Porsche Holdingért kapott 3,3 milliárd eurót a Porsche SE feltőkésítésére használják, hogy jelentősen csökkentsék a gyártó adósságállományát, így meggyorsítva a Porsche integrálását a konszernbe. A salzburgi cég tavaly 565 ezer új és használtautót értékesített, 13 milliárd eurós árbevételt ért el, 20 900 családnak biztosítva megélhetést.

A Porsche Holding a Volkswagen-konszern keretein belül is megtartja önállóságát, és változatlan formában működik majd tovább.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.