Vezércsere a Twitternél

Meneszti vezérigazgatóját a Twitter – jelentette be a társaság. A hírnek örültek a befektetők, a zárás utáni kereskedésben közel négy százalékkal ugrott meg a cég részvényeinek ára.
A részvényesek a kiábrándító növekedési adatok miatt az elmúlt hónapokban folyamatosan nyomást gyakoroltak a Twitterre, hogy változáson vezetőségén - emlékeztetett a Portfolio.hu. Úgy tűnik, hogy ennek most jött el az ideje: a társaság bejelentette, hogy július elsejével meneszti Dick Costolo vezérigazgatót. A helyét Jack Dorsey, a cég társalapítója veszi át. A vezetőváltásnak örültek a befektetők: a Twitter részvényei csaknem négy százalékkal drágultak a zárás utáni kereskedésben.

A legutóbbi negyedéves eredmények publikálásakor közel 20 százalékkal zuhantak a Twitter részvényei. A bevételek ugyan 74 százalékkal emelkedtek, ám az elemzők ennél nagyobb növekedésre számítottak. A társaság nem tud annyi reklámot értékesíteni, amennyit szeretne, ezért új hirdetési formák bevezetése mellett döntöttek. Ezek azonban egyelőre gyerekcipőben járnak, nem sokat hoznak a konyhára, így a szakértők a következő negyedévekben nem várnak nagy változást a vállalattól – írja a napi.hu.

Costolo nem tudott új felhasználókat hozni a Twitterre – véli Deve Lee informatikai szakújságíró a BBC cikke szerint. Vagy legalábbis nem tudta annyival gyarapítani az ügyfélkört, amennyi kielégítette volna a növekedésre éhes Wall Street-i befektetők étvágyát. Ráadásul azok, akik a Twitter felhasználói lettek, nem kaptak eleget a portáltól ahhoz, hogy kitartsanak mellette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.