Végre! A Google Maps app iPhone-ra is letölthető!

Mától az is használhatja az iOS hatos verzióját, aki eddig az Apple térképének problémái miatt nem váltott az új rendszerre. Megérkezett ugyanis a Google Maps app iPhone-ra. Ingyen.

Már magyar accounttal is letölthető az új Google Maps app az AppStore-ból. Vagyis az Apple térképe mellett a jól megszokott Google-felület is telepíthető az iOS 6 operációs rendszerrel működő iPhone-okra. 

A Google hangsúlyozza, hogy az ő térképük azért pontos, mert a beérkező visszajelzések alapján a Google mérnökei mindennap több tízezerszer frissítik a térképet, az így még pontosabbá vált részletek általában már egyetlen percen belül a térkép használóinak rendelkezésére állnak.

Minden két hétben a Google több képet, fotót épít be a térképébe, mint tette ezt 2006-ban egy teljes év alatt. Ez összességében már több mint 266 évnyi HD videónak megfelelő – 20 petabyte-nyi – mennyiségű képet jelent, melyek mind a térkép gazdagabbá tételéhez járulnak hozzá.

Működik a Street View is: a világ 45 országában több mint 3000 várost, összesen több mint 8 millió kilométert járhat be bárki úgy, mintha éppen ott sétálna. Az utcák mellett már világszerte több mint 100 000 üzlet döntött úgy, hogy megnyitja kapuit az internetezők előtt. Így ha egy ilyen étteremben szeretne valaki asztalt foglalni, beléphet, szétnézhet telefonjáról, majd ha megtalálta a szimpatikus asztalt, azonnal tárcsázhat is.

A Google kereső gondoskodik arról, hogy a térképen is mindent megtaláljanak: városok, fontos épületek, helyszínek, világszerte összesen több mint 80 millió, a Google Térképre regisztrált étterem, bolt, vállalkozás, több mint 10 millió, az internetezőktől érkező visszajelzés teszi könnyebbé az iPhone használók mindennapjait is.

A közlekedést a hangalapú navigáció és valós idejű forgalmi információk teszik kényelmessé, attól függetlenül, hogy autóval, gyalog vagy éppen tömegközlekedési eszközökkel tervez valaki eljutni valahova – írja a Google közleménye. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.