Vége az Orangeways-sofőrök sztrájkjának

Az Orangewaysnél szervezett keddi sztrájk után mára helyreállt a buszközlekedés a Gemenc Volánnál. Mindenki megkapta a bérét. A juttatások még váratnak magukra.

A Gemenc Volán minden menetrendszerinti autóbusza elindult szerdán reggel; a társaság alvállalkozójaként működő Orangeways Zrt. autóbuszvezetőinek sztrájkja után kedden estére állt helyre Tamási és Dombóvár térségében a közlekedés, miután a dolgozók megkapták novemberi munkabérüket – tájékoztatta az MTI-t Király István, az Orangeways Zrt. üzemvezetője. Beszámolt arról is, hogy a munkavállalók elfogadták a cégvezetés ígéretét, miszerint minden elmaradt juttatást a lehető legrövidebb időn belül szintén megkapnak – fűzte hozzá az üzemvezető.

Dombóvár és Tamási környékén kedden reggeltől akadozott a menetrend szerinti közlekedés az Orangeways autóbuszvezetőinek munkabeszüntetése miatt, amelyet azért szerveztek, mert napok óta nem érkezett meg – december 9-én aktuális – novemberi fizetésük, egyes cafeteriaelemeket pedig két hónapja nem fizetett ki munkáltatójuk. Az Orangeways Zrt. a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként 2009 júniusa óta működteti a menetrend szerinti közlekedést. Kedden a reggeli első járatok után az autóbuszok zöme nem indult el, pótlásukról csak részben tudott gondoskodni az Orangeways Zrt..

Dávid György, a SZAKSZ Alapszervezetének elnöke megerősítette, hogy megszületett a megállapodás. Mint mondta, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi és marketingigazgatója, Miszler Miklós garanciát vállalat arra, hogy – amennyiben az Orangeways ezt elmulasztja – gondoskodnak a dolgozók elmaradt juttatásainak kifizetéséről. Hozzátette: megállapodtak abban, hogy rövidesen tárgyalóasztalhoz ülnek a helyzet rendezése érdekében. "Felvettük a munkát, mert nem szeretnénk az utazóközönséget magunk ellen hangolni, a tegnapi akció a figyelemfelkeltést szolgálta" – fogalmazott. Mint mondta, az, hogy nincs elég pénz munkabérekre, üzemanyagra, felveti a kérdést, hogy van-e forrás az autóbuszok karbantartására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.