Varga újra bedobta, hogy tíz év alatt egymillió munkahely lesz

 Tíz év alatt létrejövő egymillió új munkahelyre vonatkozó tervét továbbra is tartja a kabinet - közölte Varga Mihály gazdasági miniszter Szöulban. Bár a célkitűzést a Fidesz még 2010-ben jelentette be és azóta már eltelt kurta öt év. 

 Varga szerinte a  magyar gazdaság növekedési lendületben van, a bővülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön magyar újságíróknak Szöulban, ahol az Orbán Viktor kormányfő vezette delegáció tagjaként tartózkodik.

A tárcavezető azt követően nyilatkozott, hogy a KSH friss adatai szerint idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 7,1 százalékra csökkent.

Varga Mihály hangsúlyozta: a gazdasági bővülésnek is köszönhető, hogy a foglalkoztatottak száma lassan eléri a 4,2 milliót.

Emellett a könnyebb és olcsóbb foglalkoztatáshoz hozzájárult, hogy csökkentek a munkát terhelő adók - magyarázta.

A miniszter megemlítette továbbá a munkahelyvédelmi akciót, amely jelentős járulékkedvezményt ad a munkahelyek megtartásához. Jelezte, már több mint 900 ezer munkavállaló után vették igénybe e kedvezményt. Külön kiemelte, hogy jelentősen növekedett a nők foglalkoztatása, így már mintegy 1,9 millió nő dolgozik.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.