Szét van esve a kormány, Varga bizalma még töretlen Vidában

A nemzetgazdasági miniszterrel közölt interjút a mandiner.hu, melyben Varga Mihály azt állítja, töretlen a bizalma Vida Ildikóban. Az interjú megjelenésekor már tudni lehetett, hogy Vida Ildikó két hónapja lemondott.

- Az én bizalmam töretlen Vida Ildikóban, ameddig ő a NAV elnöke. Gond nélkül és eredményesen dolgozunk együtt. Attól függetlenül, hogy a kinevezés és felmentés joga nem az én kompetenciám... - nyilatkozta Varga Mihály ma megjelent interjújában a mandiner.hu-n. Az interjú megjelenésekor már tudni lehetett, hogy távozik a NAV vezetője, pár órára rá a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye is megerősítette, hogy Vida Ildikó május huszadikán adta be a lemondását. Varga Mihály azonban mindezt egyetlen szóval sem említette az interjúban. 

Az interjú következő kérdésére adott válasza persze érthető az események fényében.

"- De szeretné, ha az öné lenne. (mármint a kinevezés és a felmentés komeptenciája - a szerk.) A minap nem ment át ugyan a módosítója, de szerette volna, ha ön dönt a NAV-elnök és helyettesei személyéről. Újra a parlament elé viszi a témát?

- Nem aktuális a kérdés."

A miniszter egyébként az interjúban nyíltan beszél az Orbán-Simicska ellentétről. Sőt, Vida Ildikóról közvetve el is ismerte, hogy a NAV elnöke a Simicska Lajos bizalmi embere, amikor arról kérdezték, hogy a nagyvállalkozó és a NAV-elnök viszonya szolgált-e távozása mellet szóló érvként? Vargan Németh Lászlóné korábbi nemzeti fejlesztési minisztert is Simicska Lajos emberei közé sorolja, állítása szerint éppen annak illusztrálására, hogy önmagában ez nem jelenthet akadályt.

- Igen jelentős portfóliót visz államtitkár asszony. A Simicska-ügy nem szempont Vida Ildikó esetében sem. Új elvárások vannak a NAV felé, az a vezetés pedig, amely kénytelen volt egy sor közelharcba beleállni az elmúlt időszakban, talán kevésbé tud megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Az állampolgárok bizalma a lényeg - mondta Varga Mihály. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.