Újraindul és nyíltvégű marad az ingatlanalap

Hamarosan újraindulhat a Biggeorge's-NV 4. ingatlanalap jegyeinek forgalmazása, melyet még tavaly ősszel függesztett fel a pénzügyi felügyelet, miután az alap nem tudta volna teljesíteni a befektetők visszaváltási igényeit. Az alap nem alakul át zártvégűvé, a kialakult helyzetet egyrészt új befektetők bevonásával, illetve részben a meglévők maradásra bírásával sikerült rendezni.

Hamarosan újraindulhat a Biggeorge's-NV 4. nyilvános nyíltvégű ingatlanalap forgalmazása – derül ki a Biggeorge's-NV Alapkezelő Zrt. közleményéből. Az alapkezelő benyújtotta jóváhagyásra az alap tájékoztatójának és kezelési szabályzatának módosítását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF). A jóváhagyást követően az alapkezelő a Biggeorge's-NV 4. korábbi felfüggesztésének megszüntetését fogja kérelmezni a PSZÁF-nál, miután új jegyzéseken és a visszaváltási megbízások részleges visszavonásán keresztül biztosíthatóvá vált a korábban benyújtott visszaváltási kérelmek pénzügyi teljesítése. A folyamatos forgalmazás a PSZÁF jóváhagyását követően indulhat meg újra. A kizárólag intézményi befektetők által lejegyzett befektetési alap tulajdonosi struktúrája a visszaváltások és új jegyzések révén átrendeződik.

Az alap tulajdonosi szerkezetének átrendeződése, valamint az újabb befektetési jegyek kibocsátása révén gyűjtött friss tőke várakozásaink szerint megteremti a Biggeorge's-NV 4. hosszú távú stabil működésének feltételrendszerét – mondta Csoma András, az alapkezelő vezérigazgatója. Az alap hosszú távú működését - részben a befektetők igényeihez igazodva - továbbra is nyilvános, nyílt végű formában képzeljük el – tette hozzá.

A kezelési szabályzat módosításának jóváhagyása esetén a befektetési jegyek tulajdonosai által a jegyek 2010. december 31-ét, illetve 2011. június 31-ét megelőző visszaváltáskor fizetendő jutalék mértéke jelentősen emelkedne. Az alapkezelő szerint az alap jelenlegi tőkemérete így stabilizálható és egyben lehetőséget biztosít az alapkezelő által megkezdett projekt-előkészítési folyamat végig vitelére. A kezelési szabályzat jóváhagyása esetén az alapkezelő a befektetési jegyek visszaváltását 180 napos előzetes értesítéshez kötné.

Az új szabályok bevezetésére - az alap befektetőinek támogató jóváhagyása mellett - a megfelelő likviditás biztosítása érdekében volt szükség, az alap működési struktúráját pedig az intézményi alapok esetében Nyugat-Európában jellemzően alkalmazott gyakorlathoz tudjuk így közelíteni - jelentette ki Csoma András. A következő hónapokban a portfolióban levő fejlesztési projektek előkészítését az alap eredeti befektetési politikájának megfelelően folytatja majd, illetve megfelelő ajánlat esetén bizonyos ingatlanok értékesítésére is sor kerülhet. Bízunk benne, hogy két-három éves távon lehetőség nyílik az alap eszközeinek nyugodtabb piaci körülmények között, a jelenlegi helyzetben elérhetőnél lényegesen jobb feltételek mellett történő értékesítésére - tette hozzá Csoma András.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.