Új vezér a központi áramhálózat élén

Alighanem a "simicskátlanítás" jegyében távozik az állami áramrendszert irányító, MVM-tulajdonú Mavirtól Sótonyi Gábor vezérigazgató is. Utódja Csomai Kamilla eddigi vezérhelyettes. A Simicskához igen közel álló, jelentős állami vagyonvesztéssel járó cégcsődökben részes Töröcskei István viszont az igazgatóság elnöke maradhatott.

A Mavir felügyelőbizottsága Csomai Kamillát, eddigi piacműködtetési és gazdasági vezérigazgató-helyettest nevezte ki a központi áramhálózatokat irányító-tulajdonló társaság új vezérigazgatójává - közölte az állami MVM tulajdonában lévő társaság. Az eddigi vezérigazgató, Sótonyi Gábor a mai napon leköszönt. Az új vezérigazgató ágazati tapasztalatait jellemzi, hogy korábban a Mavir igazgatósági és felügyelőbizottsági tagja, valamint a szerelési munkákat végző MVM Ovit gazdasági igazgatója volt. A Mavir első női vezérigazgatója a brüsszeli központú, 34 ország 41 energiarendszer-irányítóját tömörítő Európai Villamosenergia-ipari Rendszerirányítók Szervezetének (Entso-E) igazgatósági tagja is. A kinevezés hatályba lépéséhez a MEKH tudomásul vétele szükséges, amely legfeljebb 20 napot vesz igénybe - zárul a közlemény.

Csomai Kamilla
Csomai Kamilla

Korábbi beszámolónk szerint azután, hogy Simicska Lajos összekülönbözött a kormányfővel, sokan számítottak az egykori Fidesz-közeli oligarchához közel álló MVM-vezetők távoztára. Ennek megfelelően, miután mások mellett elkerült a társaságtól a Simicska-féle Közgép tulajdonában lévő E-OS-tól az MVM élére igazolt Baji Csaba, többen feltételezték, hogy a hozzá közel állónak tartott Sótonyi Gábor mandátuma se tart ki sokáig. Fura azonban, hogy a mostani felügyelőbizottsági ülést követően is a Mavir igazgatósági elnöke maradhatott a Simicskához szintén közel álló Töröcskei István, akinek múltját ráadásul jelentős állami vagyonvesztéssel járó cégcsődök is terhelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.