Tíz napra befagyasztja a hazai ingatlanalapokat a pénzügyi felügyelet

Tíz napra felfüggesztette az ingatlanalapok befektetési jegyeinek forgalmát a pénzügyi felügyelet. Úgy tudjuk, hogy a hazai ingatlanalapokat különösen rosszul érinette az elmúlt időszakban tapasztalható nagyarányú tőkekivonás, és a PSZÁF most alighanem ezt kívánja megakadályozni.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) mai határozatában 10 napra felfüggesztette a magyarországi befektetési alapkezelők által kezelt nyíltvégű ingatlanalapok és ingatlanalapok alapjai befektetési jegyeinek forgalmazását. A felfüggesztés időtartalma alatt ezen alapok befektetési alapok jegyeit nem lehet megvásárolni, illetve visszaváltani.

Az intézkedésnek a PSZÁF közlése szerint az a célja, hogy a felfüggesztés időtartalma alatt az érintett intézmények a megtakarítók befektetéseinek védelme érdekében a befektetési jegy tulajdonosokat tájékoztassák az ingatlanalapokba és az ingatlanalapok alapjaiba történő befektetések természetéről, értékük várható alakulásáról, kockázataikról, ezzel is segítve a megalapozott befektetési döntéseket. Mindezekkel összhangban a Felügyelet kötelezte az érintett intézményeket, hogy a felfüggesztés időtartalma alatt módosítsák kezelési szabályzatukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.