Tegnap négyezren dolgoztak otthonról

Rekordot döntött a Dolgozz Othhonról nevű akció: a szombati munkanapon 150 cég négyezer munkatársa nem ment be az irodába, külső helyszínről dolgozott. Ehhez ingyen volt a Telenor mobilnet.

Az eddiginél több cég és a korábbiaknál is több munkavállaló csatlakozott az idén második alkalommal megrendezett Dolgozz Otthonról Naphoz: több mint 150 cég és szervezet összesen 4000 munkavállalóval regisztrált a kezdeményezés weboldalán. A mozgalmat a Telenor és a Microsoft hívta életre azért, hogy megmutassák: sok munkahelyen hasznos lehet, ami náluk természetes: ha valaki úgy érzi, bizonyos feladatokat az irodán kívül, például kávézóban, vagy akár otthon is el tud végezni, erre legyen módja.

A szervezők saját tapasztalataikból kiindulva arra buzdítják a többi hazai vállalatot, hogy legyenek nyitottak, tegyék kultúrájuk részévé, hogy irodában dolgozó munkatársaik alkalmanként otthonról, vagy más, irodán kívüli, inspiráló környezetben végezhessék munkájukat. A lényeg, hogy munkájuk kiváló minőségben és határidőre elkészüljön.  A Telenor vállalta, hogy erre a napra előfizetői számára korlátlanul elérhetővé teszi a Hipernet adatforgalmát és korlátok nélküli mobilinternet elérést biztosít. A Telenor kisokost is összeállított azok számára, akik nemcsak május 10-én, hanem munkakultúrájuk részeként évente több alkalommal élnének a rugalmas munkavégzés nyújtotta lehetőséggel. 

A mobiltechnológia fejlődésének, a Hipernet 4G-nek és a mindenki számára elérhető felhőmegoldásoknak köszönhetően ma már nincs akadálya annak, hogy bárhonnan elérjük leveleinket, anyagainkat és teljes értékű munkát végezzünk bárhonnan. Rendszeresen dolgozom otthonról, és ez a lehetőség természetesen a munkatársaim számára is elérhető, mert azt tapasztalom, hogy egy-egy irodán kívül eltöltött munkanap kifejezetten hatékony tud lenni – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.