Szerényebb lett a Volkswagen

Szerényebben – egy szóval így lehet jellemezni a 11 millió autót érintő dízelbotránytól megtépázott Volkswagen megnyilvánulásait az utóbbi napokban.

Das Auto, das Ende, azaz a 2007 óta emblematikus Das Auto-szlogent többé nem használja a gyártó. A döntést az új vezér, Mathias Müller mintegy 2000 alkalmazott előtt ismertette Drezdában. Úgy fogalmazott, a jövőben nem a hegemónia, hanem inkább a fogyasztók iránti empátia motiválja a cég tevékenységét. Egyszerűen Volkswagen az új szlogen.

Bónusz nélkül
Ralph Orlowski / Reuters

A jövő évi tervekben egymilliárd­ euróval csökkentik a beruházásokra fordítható összeget. Előrevetítették: újravizsgálják a cég mintegy 300 modelljének gazdaságosságát. Karácsony előtt újabb bejelentés tudatosította, hogy semmi sem a régi. Az elnök döntése, miszerint az alkalmazottak nem kapják meg év végi megszokott jutalmukat, vagy csak csökkentett összeghez jutnak, többeknél kicsapta a biztosítékot. 2014 végén 8600 eurót vittek haza a dolgozók, akik nyugdíjkasszájukhoz további 700 eurós támogatásnak is örülhettek.

A BMW-nél 8400, az Audinál 6500, a Daimlernél 4000 eurót fizettek. A VW 6,5 milliárd eurót különített el az esetleges kártérítésekre, és felfogadta Kenneth Feinberg ügyvédet, aki többek között a 2001. szeptember 11-i események, s a bostoni maratonon elkövetett merénylet károsultjai ügyében járt el.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.