A Nyugat-Dunántúl máris kimerítette egymilliárdos társasházi keretét

A nyugat-dunántúli társasházak pár óra alatt kimerítették az energetikai felújításra rendelkezésükre álló egymilliárd forintos támogatási keretet. A szabályok szerint a térségből még május 1-én délutánig várják a jelentkezőket, de a többieknek is érdemes sietni.

A nyugat-dunántúli térségben már ki is merült az 5-60 lakásos társasházak számára ma 0 óra óta elérhető pályázati keret - derül ki a kormany.hu-n délután 6 órakor megjelent közleményből.

Eszerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram esetében a pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2015. április 30. napjával határozatlan időre felfüggeszti. A térségben megvalósítandó beruházásokra 2015. május 1-én, 18.00-ig lehetséges pályázatokat benyújtani. Az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat a pályázati útmutatóban rögzítettek szerint, az arányosan megtakarítható szén-dioxid-mennyiség figyelembevételével rangsorolják. A pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban - teszik hozzá.

A pályázati útmutató tanúsága szerint a nyugat-dunántúli térségre egymilliárd forint jut az összesen tízmilliárdos keretből. Közép- és Dél-Dunántúl számára hasonló összeg áll rendelkezésre. Körülbelül másfélmilliárdon osztozhatnak Dél- és Észak-Alföld, valamint Észak-Magyarország társasházai, Közép-Magyarországba pedig valamivel több mint kétmilliárd forint kerülhet.

Érdemes sietni, mert nagy valószínűséggel eme térségekben is órákon belül kifogy a - felújítási beruházás akár felét is fedező - keret. 14 óráig már 112 pályázatot adtak be összesen mintegy 3 milliárd forint támogatásra - nyilatkozta még a lezárási hirdetmény előtt Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára az MTI-nek. A legtöbbet, 40-et a Közép-Magyarország régióból adták be, Nyugat-Dunántúlról 24, Dél-Alföldről 18, Közép-Dunántúlról 16, Észak-Alföldről 11, Észak-Magyarországról 2, Dél-Dunántúlról 1 pályázat érkezett. 14 óráig a nyugat-dunántúli régióra leosztott teljes keret 67,64 százalékára érkezett pályázat. Közép-Magyarországon a keret 47,47 százalékára, Közép-Dunántúlon 33,68 százalékára, a Dél-Alföldön a régió keretének 29,75 százalékára pályáztak csütörtökön 14.00 óráig - tette hozzá.

Emlékezetes: az 1-4 lakásos házak számára indított tavalyi programok közül a kazáncserepályázat még ennél is gyorsabban, rendre már az indulónap reggelére kifogyott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.