Növeli alkalmazottai számát az Electrolux

Az idén mintegy tíz százalékkal nő az Electrolux Lehel Kft. termelése, jövőre pedig egy új porszívótípus gyártását kezdi meg a svéd cég Magyarországon, ez a fejlesztés létszámbővítéssel is jár majd.

Az idén várhatóan 4,5 millió darab terméket gyárt az Electrolux Lehel Kft., ami nagyjából tíz százalékkal haladja meg a cég tavalyi termelését - ismertette Gönczi Sándor, a kft. nyáron kinevezett ügyvezető igazgatója szerdai budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A növekedés miatt idén mintegy 200 fővel, 3600-ra nőtt az Electrolux magyarországi gyáraiban foglalkoztatottak átlagos létszáma. Jövőre tovább bővülhet a létszám, 2014-ben ugyanis a jászberényi gyárban megkezdődik a kézi porszívók gyártása - idézi a napi.hu.

Előreláthatólag mintegy 100 fővel nő jövőre a jelenleg 660 fővel működő porszívógyár alkalmazottainak száma - mondta Belényesi Zsolt, belföldi értékesítési igazgató. Gönczi Sándor kifejtette, hogy az Electrolux számára Magyarország meghatározó gyártóbázis. Európán belül fagyasztóládákat és porszívókat csak itt állít elő a svéd vállalat, és az alulfagyasztós hűtők 90 százaléka is itt készül. A magyarországi egységekben folyamatos a fejlesztés, ennek eredményeként a termékskála egyre inkább a közép- és felső kategória irányába tolódik el. Az elmúlt egy-két évben 13 új termék gyártása kezdődött el. A beruházások nagyságrendjéről annyit mondott, hogy több milliárd forintos fejlesztésekről van szó.

A Magyarországon gyártott Electrolux termékeknek mindössze 5-9 százaléka kerül a hazai piacra, a porszívók esetében még kisebb, 3 százalékos ez az arány - tette hozzá Belényesi Zsolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.