Mindent a devizahitelekről – itt a nagy vita

A devizahiteleket először a Népszabadságban még 2011-ben hibás termékként leíró Róna Péter professzor elfogadta a kihívást, és nyílt vitában áll ki Hanák András ügyvéddel, valamint Bihari Péterrel, a Corvinus docensével.

A devizahiteleket először (a Népszabadságban még 2011-ben) hibás termékként leíró professzor a nyáron azzal váltotta ki a szakmai körök felzúdulását, hogy a kölcsönszerződés alapjait támadta, mondván: nem felelnek meg a vonatkozó jogszabályok alapelveinek, hiszen összegük tulajdonképpen nem meghatározható (változik az árfolyammal).

Tézisét ügyvédekközgazdászoktámadták (példa még itt is) a Népszabadságban, hangsúlyozva: az adósok tudták, milyen szerződést írnak alá, hiszen arra számítottak, így jobban járnak majd. A válaszokat Róna Péter kontrája követte, majd egy rekontra: Hanák András ügyvédet nem győzték meg az ellenérvek és nyílt, szakmai alapú vitát javasolt, ahol lehetőség van az érvek ütköztetésére.

A Népszabadság azonnal felajánlotta ehhez a segítségét. Ennek eredményét látják most: az Oxfordi Egyetemen, a Blackfriars Hall-on tanító Róna Péter Hanák András ügyvéddel és régi vitapartnerével, Bihari Péterrel, az MNB monetáris tanácsának volt tagjával, a Budapesti Corvinus Egyetem docensével vitázik a Noltv kamerái előtt.

A vita hangfelvétele: 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.