Navigáció benzinárakkal és új utakkal

Könnyebben, az internetről frissíthetők a NavNGo navigációs programjai, amelyek már ismerik az új utakat és az épp aktuális benzinárakat is: segítenek kiválasztani, hol tankoljon az autós.

Mindez a cég új portálján, a naviextras.com-on keresztül lehetséges. A webes felületen elérhető térképfrissítéseket először az iGo8 program PDA-s változatához kínálják, majd a navigációs készülékeken azaz a PNA-kon futó programok is bekerülnek a körbe.

Mivel sok márkának a magyar cég szállítja a készülékekre a szoftvert, így nem csoda, ha már több, mint 70 globális gyártó jelezte, hogy az új frissítőportálán keresztül nyújtana támogatást meglévő ügyfeleiknek. A portál egyébként arra is jó, hogy valaki új országok térképeit vásárolja meg és töltse le rajta vele: például egy olyan országét, amelynek térképe az eredetileg megvásárolt verzióban nem szerepel. Például, ha valakinek európa-térképes rendszere van, de Amerikába készül nyaralni, megveheti a térképeket.

A portál indulásakor elérhető legfrissebb, 2008. III. negyedéves Európa térképekben nagymértékben bővült az úthálózat, és több ezerrel nőtt a POI-k száma. A legtöbb térképváltozás a kelet-európai régióban tapasztalható, Bulgáriában például 15 új város, Horvátországban pedig 70 új település került be az adatbázisba. Magyarország esetében már tartalmaz néhány augusztus-szeptemberben átadott új utat is, így például már benne van a Megyeri híd, valamint az M0 és az M6 új szakasza is.

Hamarosan elérhetőek lesznek sebességmérőkamera-adatbázisok is és már az iGo8 is képes a forgalmi adatok szerint navigálni: a Nav N Go Kft. és a hazai TMC szolgáltató, a TrafficNav Kft. közötti megállapodásnak köszönhetően. Sőt, már aktuális magyar benzináradatokat is tartalmas a program. A holtankoljak.hu honlap adatai alapján a navigációs rendszer ki tudja választani, hogy a közelben lévő kutak közül melyiknél a legolcsóbbak az üzemanyagok, s a felhasználó ez alapján eldöntheti, melyik kút szolgáltatásait kívánja igénybe venni. Az iGO 8 felhasználó számára ingyenesen lesznek elérhetők a Felxport Hírügynökség adatai.

Az internetről frissíthetők a GPS-térképek
Az internetről frissíthetők a GPS-térképek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.