Másodikra se indul simán a kazáncsere-pályázat

Az október 22-i fiaskó után az állami fűtéskorszerűsítési támogatás ma 0 órára tolt első beadási időpontjában sem lehetett pályázatokat feladni az erre szolgáló internetes oldalon. A fennakadás az ígéret szerint csak egy órán át tartott volna, de még hajnalban se változott semmi.

„A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) pályázat technikai okok miatt 1 óra késéssel fog indulni Köszönjük türelmét! Kérjük, látogasson vissza később!” – virított az éjfélre ígért második nekirugaszkodás után az igen egyszerű felirat az állami fűtéskorszerűsítési pályázat eddig szépen designolt oldala helyén. Sőt, az ígéret ellenére még hajnalban is ugyanez az üzenet fogadta az új kazánra vágyó legkitartóbb polgárokat. Az aloldalak eltűntek, belépni, tájékozódni a honlapon nem lehet. Egy továbblépési lehetőséget nem adó logó ugyan utal a pályázatot kezelő állami Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft.-re, de ott az utolsó témába vágó hivatalos tájékoztatás időpontja október 22.

Aznap, a nagy propaganda övezte állami energiatámogatási kör első beadási időpontjában a budapestiek és Pest megyeiek adhattak volna be kazáncsere-támogatási kérvényeket. Az előírások szerint ez a korábbiaktól eltérően most már kizárólag interneten keresztül lehetséges. A rendszer azonban - egy rövid ideig látható üzenetük szerint - informatikai túlterheltség miatt lefagyott. Ennek folytán a jelenleg is olvasható közlemény ma 0 órában jelölte meg az új első beadási lehetőséget. Ezzel a többi magyarországi régió időpontja is kitolódott.

A hétfőn indult közép-magyarországi hűtővásárlási program rendszerében szintén akadtak pontosan nem tisztázott informatikai fennakadások. Bár ott az ÉMI írásos állítása szerint a pályázatok befogadása folyamatos, a rendszer többek belépési kísérleteit visszadobta. Itt szintén gyors elhárítást ígértek.

A jelek szerint tehát azok a kazáncserében gondolkodó közép-magyarországi lakástulajdonosok, akik mindenképp az esélyesek közé szeretnének tartozni, ma is hiába ültek a gépükhöz éjfélkor: a sikeres pályázatbeadást valamely "technikai ok" az ígért egy órás csúszás után se tette lehetővé. Tapasztalataink szerint a látogatóktól még hajnalban is további egy óra türelmet kértek.

A rendületlenül ébren maradó pályázóknak nem hivatalosan azt ajánljuk: ha a pályázati oldal egyszer csak megnyílik, jelentkezésüket befogadják, megnyerik a támogatást, a munkások időben megjönnek, megcsinálják a fűtést és meg is érkezik rá az állami támogatás, a biztonság kedvéért csípjék meg magukat, mert lehet, hogy csak elbóbiskoltak a belépést megtiltó, régi idők internetét idéző felirat előtt. A sorozatos kudarcok láttán egyre feszítőbb kérdés, hogy az ÉMI pályázat- és honlapfejlesztési képességeinek a minőségét vajon ki hivatott ellenőrizni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.