Kétszer annyiba kerülhet a 2017-es vizes világbajnokság

Amíg Gyárfás Tamás szövetségi elnök korábban még csak 25 milliárdról beszélt, a Magyar Közlöny tanúsága szerint 49 milliárdig mehetnek el a költségek.

A Fővárosi Közgyűlés júniusban, az olimpiai nevezéssel egy időben hagyja jóvá hivatalosan azt a módosítást, amely szerint Magyarország 2021 helyett 2017-ben rendez vizes világbajnokságot. Azt viszont már szerdán megszavazták, hogy gyalogos sétányt és bicikliutat építenek a pesti rakparton a Kossuth tértől a Dagály Fürdőig. A 3200 méter hosszú sétány első, Margit hídig vezető 600 méteres szakaszán függőlegessé egyenesítik a jelenlegi ferde támfalat. A projekt második részében tervszinten kialakítják a vizes világbajnokság idejére épülő gyalogoshíd kapcsolódását a Dráva utcánál, míg az utolsó szakaszon a szomszédos angyalföldi parkot is felújítják. A projektre 200 millió forintot szán a közgyűlés saját forrásból.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat szerint 49 milliárd forintos összeghatárig köthető vállalkozói szerződés a világbajnoksághoz kapcsolódó létesítmények megvalósítására. Alig egy hónapja Gyárfás Tamás szövetségi elnök 25 milliárdra becsülte, egy héttel ezelőtt pedig Fürjes Balázs beruházásért felelős kormánybiztos a Népszabadságnak nettó 30-32 milliárd forintban határozta meg a beruházás értékét, amelynek részeként úszópalota épül a Dagály strandfürdő területén, megújul a Népfürdő utca, új árvízvédelmi mű épül a parton, és pontonhidat vernek a Margitszigethez.

Orbán március 15-én tette le a 2017-es vizes világbajnokság fő helyszínéül szolgáló Dagály Uszodaközpont alapkövét Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke és István budapesti főpolgármester társaságában. Akkor úgy nyilatkozott, semmilyen áldozatot nem tagad meg a sporttól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.