Ma sem dőlt el a Malév sorsa

Eredménytelenül zárult a Malév mai közgyűlése - tudtuk meg alig egy órával annak kezdete után. Az elsődleges ok, hogy a Malév tulajdonosi háttere még mindig rendezetlen. Pedig a cég tőkehelyzetének rendezése igen sürgető volna, hiszen már a múlt hónapban sem tudták időre utalni a béreket.

Ma sem hozott érdemi közgyűlést a Malév Zrt. rendkívüli közgyűlése, azon kívül, hogy március 18-ra halasztották a következő tanácskozást. Légitársasági forrásokból lapunk úgy értestült, hogy a grémium még a napirendet sem fogadta el.

A meghívó szerint arról kellett volna dönteni, hogy ha valaki pénzzel emeli az alaptőkét, akkor a jelenlegi részvényesek ne gyakorolhassák elsőbbségi jogaikat. Ezt követően új részvények forgalomba hozatalával alaptőkeemelés következett volna. Ezen túl az alapszabály módosítása és személyi kérdések szerepeltek volna a napirenden.

Információink szerint azonban a jelenlegi tulajdonosok még mindig nem fejezték be a Malévot birtokló AirBridge Zrt. részvényeinek átadását a társaságot hitelező Vnyesekonombank, illetve egyéb, eddig meg nem nevezett magyar partnerek számára. Így viszont nehéz érdemi döntést hozni.

A múlt héten felvetődött az is, hogy a magyar állam felülvizsgálja a Malév privatizációs szerződését, és esetlegesen a cég részvényei visszaszállnának a magyar államra. Ezt azonban forrásaink csak egy távoli lehetőségnek tartják. A döntés viszont már csak azért sem odázható, mert a légitársaság a múlt hónapban csak nagy késéssel tudta kifizetni alkalmazottai bérét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.