Kútba eshet a BKK és az Orangeways szerződése

Mivel az Orangeways nem mutatta be a vállalt határidőre a BKK-nak a típusengedélyt, kútba eshet a fővárosi cég és a buszüzemeltető között tavaly kötött midibusz-szerződés.
Nem szerezte meg az Orangeways Kft. a Rába S91-es midibuszok típusengedélyét a szerződésben vállalt határidőig. Ha a cég április 1-ig nem mutatja be a dokumentumokat, akkor a Budapesti Közlekedési Központ felbontja a szerződést.

A BKK szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a cégnek március 16-ig kellett volna bemutatnia a Rába S91-es típusengedélyét. A szolgáltató ezzel a típussal nyerte meg a BKK egyik midibuszos tenderét.

Az Orangeways azonban ennek a szerződésben vállalt határidőnek nem tett eleget. Ezért a BKK igazgatósága úgy döntött, arra kéri Dabóczi Kálmán vezérigazgatót, hogy álljon el a szerződéstől, ha a cég április 1-jén nem kezdi meg az eredeti szerződésben vállalt feltételeknek megfelelő teljesítést.

A BKK és az Orangeways Hungária Kft. nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2015. június 3-án kötött szolgáltatási keretszerződést 25 darab, valamint opcionálisan további 10 darab dízelmidibusz beszerzésére és üzemeltetésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.