Közép-Magyarországon is kifogyott a társasházi keret

Nyugat-Magyarország után a közép-magyarországi társasházak is lemerítették csütörtök óta elérhető energiaberuházás-támogatási keretüket. Ünnepek ide vagy oda, a térségből holnap délelőttig adható be jelentkezés.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram esetében a pályázatok benyújtását a közép-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2015. május 3. napjával határozatlan időre felfüggeszti - közölte a tárca.

A szabályok alapján a térségi beruházások támogatására holnap, május 4-én délelőtt 10 óráig lehet még jelentkezni. A feltételeknek megfelelő pályázatokat az útmutatóban rögzítettek szerint, az arányosan megtakarítható szén-dioxid-mennyiség figyelembevételével rangsorolják. Az igények a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban - zárul a közlemény.

Az összesen tízmilliárdos keret mindössze négy napja, csütörtökön 0 órától nyílt meg az ország 5-60 lakásos, 1946 és 2006 között épült társasházai számára. Ennek keretében az energiahatékonysági, szigetelési, fűtéskorszerűsítési beruházás akár felét is kifizeti az állam. A nyugat-dunántúliak már aznap délután 6 órára kimerítették a lakásszám alapján rájuk eső egymilliárdos keretet. Így a szabályoknak megfelelően számukra május 1. délután 6-ig állt nyitva a lehetőség. A még be nem zárt térségek közül - az eredeti kiírás szerint - a Közép- és a Dél-Dunántúlra mintegy egy-egymilliárd, Észak-Magyarországra közel 1,4 milliárd, a Dél-Alföldre valamivel több mint 1,6 milliárd, az Észak-Alföldre pedig közel 1,8 milliárd forint jut.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.