Kósa Lajos egységes közlekedési rendszert szorgalmaz

A debreceni polgármester a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) és a Volán konzorciumával üzemeltetné a közösségi közlekedést Hajdú-Bihar megyében és Debrecen elővárosaiban.

Kósa Lajos (Fidesz) erről csütörtökön egy regionális közlekedési konferencián beszélt, hozzátéve, hogy erről már megkezdték a tárgyalásokat. Hangsúlyozta: nem hagyják spontán feldarabolni a közlekedési piacot, mert így a nyereséges vonalak kimazsolázása történne meg.

A politikus kérdésre válaszolva elmondta: a MÁV bevonása a rendszerbe nincs napirenden, hiszen a vasútnak országos közlekedési szisztémája van, amibe nehezen illeszthetők be a speciális megyei igények. Kósa Lajos a közösségi közlekedés finanszírozási rendszerét is átalakítaná: a közlekedési társaságok támogatását egységesítené és normatív alapra helyezné, megszüntetné a jelenlegi "ad hoc jellegű" juttatásokat.

A csütörtökön kezdődött és két napig tartó szakmai konferencián a közösségi közlekedés kérdéseit vitatják meg hazai szakemberek és több város közlekedési társaságának vezetői. Az előadások forgalomszervezési technikákat, külföldi tapasztalatokat, finanszírozási kérdéseket érintenek, valamint külön szekcióban mutatják be az idén 125 éves DKV-t.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.