Itt a hangfelvétel: robban a fideszes trafikbotrány

"A lényeg, hogy elkötelezett jobboldalinak kell lenni" – így választották ki a megfelelő trafikosokat a szekszárdi fideszes képviselők. Volt, aki azért nem kapott trafikot, mert kevés kopogtatócédulát hozott a Fidesznek.

"Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – mondja Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere a Hvg.hu birtokába került hangfelvételen. A felvétel március végén készült Szekszárdon egy olyan frakcióülésen, ahol a polgármester és a város önkormányzati képviselői véleményezték a trafikpályázaton indultak neveit. A felvétel szerint a polgármester és a képviselők egyenként, nevek és utcák alapján végigmentek a listán. Horváth egyenként megkérdezte az önkormányzati képviselőket, hogy ismeri-e az ott lakó pályázót.  

Horváth leplezetlenül beszélt arról is, hogy az ő húga is pályázik, és utóbb kiderült, a nő nyert is a pályázaton. Arról is beszéltek a találkozón, hogy az egyik önkormányzati képviselő, Fajszi Lajos is indult a pályázaton. „Te is adtál be?” – kérdezte egy nő, mire a polgármester gyorsan rávágja: „Helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!”

A felvétel szerint volt olyan pályázó is, akit a polgármester elutasított. A polgármester egy helyi vállalkozóról megkérdezte: „hány kopogtatócédulát hozott be?” A hangfelvétel szerint Horváth kifejti: azért súlyos bűn, hogy az illető nem hozott ajánlószelvényeket, mivel az korábban „kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől”. Később a trafikgyőztesek között nem szerepelt az illető vállalkozó neve. 

Korábban Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő mondta el az ominózus március végi frakcióülés történetét. Utána azonban Horváth István polgármester kereken letagadta, hogy bármiféle megbeszélés lett volna, továbbá közölte, hogy a frakció elhatárolódik Hadházytól. 

Később kiderült: a szekszárdi pályázók között szép számmal szerepeltek fideszes kötődésűek, így Horváth István testvére, Horváth Zsuzsanna is kapott trafikot, de koncessziós joghoz jutott Fajszi Lajos szekszárdi fideszes képviselőnek és egyben a VOSZ Tolna megyei elnökének a testvére, illetve Dr. Beréti Zsolt, a Szekszárd melletti Cikó kistelepülés független képviselője is. 

A Heti Válasz csütörtöki számában Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár már elismerte: volt megbeszélés Szekszárdon és erről hangfelvétel is készült, ám – mint fogalmazott – ő nem látott ebben semmi rosszat. 

Azonban az Atv.hu még Lázár beismerése előtt megkérdezte ugyanerről a szekszárdi fideszes képviselők egy részét, akik a televízió újságírójának hazugnak nevezték Hadházyt, aki szerintük polgármester szeretne lenni, ezért vádaskodott.

Németh Lászlóné és Cséfalvay Zoltán egyeztet a Fidesz gyulai frakcióülésén
Cséfalvay Zoltán, Németh Lászlóné
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.