Infláció feletti nyugdíjemelést ígér Selmeczi

Selmeczi Gabriella szerint ha a gazdaság jól teljesít, úgy lehetőség lesz 13. havi nyugdíj vagy hasonló extra juttatás kifizetésére.

Az OECD javaslata növelné a magyar családok és nyugdíjasok terheit, a kormánypárt következetesen elutasít minden olyan javaslatot, ami a nyugdíjak megadóztatását jelentené - mondta el Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője tegnap Az Este című műsorban – írta meg a Portfolio.hu.

Selmeczi hozzátette, hogy a kormánypárt az ígéreteihez ragaszkodik, az elmúlt évekhez hasonlóan most is megvédik a nyugdíjak reálértékét. Sőt a szóvivő beszélt arról is, hogy a frakció elkötelezett az infláció feletti nyugdíjemelés mellett, ha a gazdaság jól teljesít és lesz mozgástér.

Az OECD által múlt héten közzétett jelentés szinte teljes egészében átalakítaná a magyar adórendszert és a szociális rendszert, a javasolt lépések hatására az alacsony keresetűek jobban járnának az adójóváírás visszaállítása miatt, viszont a nyugdíjasok rosszabbul, mert ők bekerülnének az szja-rendszerbe.

Az Este című műsorban tegnap a Fidesz szóvivője, Selmeczi Gabriella beszélt erről, és mint elmondta, a kormánypárt elutasítja az OECD jelentésében foglaltakat, hogy megadóztassák a nyugdíjasokat. Véleménye szerint a jelentés olyan külföldi nyomásgyakorlás, amely növelné a magyar családok és a nyugdíjasok terheit.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.