Hosszabbított a VW vezére

Martin Winterkorn Volkswagen vezérigazgató jól dolgozott, szerződését ezért öt évvel meghosszabbította a wolfsburgi autógyártó konszern. Fő feladata a világelső hely megszerzése a Toyotától.

A Volkswagen Space UP! Egy az újdonságok közül
A Volkswagen Space UP!-ot egyelőre csak az újságírók nézik a Tokiói Autószalonon Makahariban

A VW felügyelőtanácsa egyhangúlag támogatta a Porschével történt fúzió levezénylésében jelentős szerepet játszó Winterkorn 2016-ig szóló kinevezését. A topmenedzser mandátuma egyébként csak 2011 végén járt volna le.

A 63 éves Winterkorn 2007 január elsején foglalta el a vezérigazgatói széket, első jelentős sikere a svéd Scania kamiongyártó átvétele volt, ezt követte a Porsche megszerzése. Mint ismert, eredetileg fordított volt a szereposztás, azaz a Porsche szerette volna felvásárolni a Volkswagent, ám ebbéli kísérletei közben oly mértékben eladósodott, hogy éppen kiszemelt áldozatának könnyű préfájává vált.

Winterkornra komoly feladatok várnak: két üzemet kell felépíttetnie Kínában, s ezzel megdupláznia cége ottani kapacitását, illetve az Egyesült Államokban egy gyártóbázis létrehozása vár rá. Utóbbi várhatóan már az idén megvalósul. A legambíciózusabb cél azonban a világelső Toyota trónfoszása, a japánok megelőzésére 2018-as céldátumot tűztek ki maguk elé a németek - írja a Bloomberg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.