Állást keres? Vigyázzon, mit ír a Facebookon!

A cégek több mint fele, 53 százaléka egy-két hónap alatt dönti el, kit vesz fel egy megüresedett pozícióba - derül ki a Profession.hu által, háromszáz cég megkérdezésével készített kérdőíves felmérésből. A válaszadó társaságokból 126-nál kevesebb mint harminc nap alatt határoz az új alkalmazottról, míg 18 cégnél akár két-három hónapot is rászánnak egy ilyen döntésre.

A 2013 novembere és 2014 februárja között végzett kutatásból nem derül ki, hogy miért tart kilencven napig egy új munkatárs kiválasztása - különösen, hogy egy-egy állásra akár több százan beadják önéletrajzukat.

A megkérdezett cégek közül a legtöbben új álláshelyet kínálnak (42 százalék) vagy megüresedés miatt keresnek munkaerőt (47 százalék), mindössze 24 esetben (nyolc százalék) kerestek átszervezés miatt új kollégát.

A felmérésből kiderül az is, hogy a munkavállalók tanulmányozzák a jelentkezők közösségi oldalakon elérhető profilját. Az ott elérhető információkból is következtetnek például arra, hogy a munkára jelentkező mennyire alkalmazkodó, rugalmas, mennyire akar vagy képes tanulni, milyen az érzelmi intelligenciája.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.