Habony már fapadossal is mehet Ibizára

Ibizára, Liverpoolba és az izlandi Reykjavíkba (Keflavík) indít járatot tavasztól a Wizz Air. A menetrend Ibizára tökéletes lesz Habony Árpádnak. A járatok nem kifejezetten olcsók, de az új úticélok meglehetősen népszerűek. 

Ibizára, Liverpoolba és Reykjavíkba indít járatot a Wizz Air idén tavasztól és nyártól. Örülhet Habony Árpád, immár diszkont légitársasággal is elutazhat Ibizára, a Wizz Air ugyanis június 18-ától szombatonként repül a nyaralószigetre. Még a menetrend is ideális a bulistáknak, hiszen Budapestről szombaton este fél tíz előtt öt perccel indul, és vasárnap éjjel negyed egyre ér a spanyol szigetre, amikor éppen elkezdődik az éjszaka komoly része. Hazafelé pedig vasárnap hajnali egykor indul és fél négyre érkezik Budapestre.  Egy-egy út pedig nemcsak a bulisziget klubéletébe vezetheti be, de alkalmat adhat neki arra, hogy találkozzon olyan emberekkel is, akik nem azokon a szórakozóhelyeken töltik szabadidejüket, mint ő.

Akik a luxusklubok és a bulik helyett inkább a természet szépségeit részesítik előnyben, azoknak az Izlandi Keflavík repülőtérerére indított járatot érdemes figyelni, március 27-től szerdánként és vasárnaponként repülnek majd Izlandra. Nemcsak szezonális jelleggel, hanem egész évben.

Váradi József elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a Gdansk – Keflavík járat sikere után indították el a járatot Budapestről, mert az izlandi úticél annyira bejött, hogy például az utasok négy százaléka cseh volt. A járat érdekes a magyar utasoknak is, de Váradi várakozásai szerint a téli időszakban rengeteg izlandi érkezhet majd Budapestre. Akárcsak Liverpoolból, ahová szintén március végétől és szintén szerdán és vasárnap repülnek.

Az ibizai jegy 17.990 egy útra, Liverpool és Reykjavík 24.990 forint egy útra, de ezt az árat már most szinte lehetetlen elcsípni, valószínűleg pillanatok alatt elkapkodták a legolcsóbb jegyeket.

A Wizz Air 22,4 százalékos növekedést regisztrált a teljes piacán, Budapesten pedig 12,4 százalékost. - Sok negatív tényező mellett is robosztus növekedésre voltunk képesek - mondta Váradi József vezérigazgató. Idén nyolc új, nagyobb Airbus A321-es repülőgépet vesznek át a gyártótól, ebből kettőt szánnak a budapesti bázisra, a meglévő kettő mellé. A vezérigazgató szerint az alacsony olajár biztosan meg fog jelenni a jegyárakban, igaz, az európai légitársaságoknak kisebb az árelőny, mivel váradi szerint annak egyharmadát elviszi a dollár euróval szembeni erősödése. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.